Filters
Aanbevolen voor
Maximale m3 per uur
Sector instelling
Pop-up

Beregening

Bij beregening denkt waterkracht niet alleen aan de bevloeiing van gewassen en groen in het droge seizoen, maar ook aan bijvoorbeeld vorstbescherming in de fruitteelt in het voorjaar. Welk systeem u ook kiest voor welke toepassing, het gaat om de juiste hoeveelheid water op de gewenste plaats krijgen. Hiervoor zijn de beregeningsinstallaties van Waterkracht uitermate geschikt.

Toepassingsgebieden beregeningsinstallaties

Er zijn veel verschillende toepassingsgebieden waarbij de beregeningsinstallaties kunnen worden ingezet. Waterkracht heeft in de beregeningsbranche al ervaring in de volgende toepassingsgebieden:
  • Besproeiing van planten en gewassen
  • Besproeiing van gazons, grasvelden en weilanden
  • Besproeiing van recreatie terreinen
  • Vorstwering in de fruitteelt
  • Het bewateren van tennisbanen, motorcross terreinen en paardenbakken

Drukverlies van een beregeningsinstallatie

Wanneer er grote oppervlakten worden beregend moet er ook rekening worden gehouden met het drukverlies in de slang. Wanneer er vloeistof door een leiding of slang stroomt wordt er wrijvingswarmte gegenereerd. Hoe meer afstand de vloeistof moet afleggen hoe meer drukverlies er optreedt. Waterkracht berekend voor u precies welk beregeningssysteem voor uw toepassingsgebied zorgt voor de optimale beregening.

Assortiment beregeningssproeiers & beregeningskanonnen

Een compleet beregeningssysteem of beregeningsinstallatie bestaat uit de volgende componenten: de pomp, het leidingwerk, afsluiters, koppelstukken en de sproeiers. Bekijk hieronder ons assortiment beregeningssproeiers om de verschillende beregeningssproeiers en beregeningskanonnen voor uw beregeningsinstallatie te bekijken. Wilt u een complete beregeningsinstallatie op maat voor uw bewateringsprobleem neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Lees meer