Blog | De nozzle

13-10-2021

Graag willen wij ‘’de nozzle’’ van het reinigingsproces onder de loep nemen. Dit omdat we merken dat de nozzle ‘’niet echt leeft’’ en dus niet altijd wordt gezien als zeer belangrijk. Het betreft namelijk maar een klein relatief goedkoop onderdeel in het hele reinigingsproces dus krijg je al snel die indruk in de markt. Dit terwijl de nozzle het belangrijkste onderdeel is van de reinigingsinstallatie.
 
Er zijn heel veel verschillende soorten nozzles, hierdoor kan het lastig zijn om de juiste nozzle te kiezen. De werkdruk en watercapaciteit van de hogedrukreiniger zijn belangrijk om te weten voor het kiezen van de juiste hogedruk nozzle. Ook is het van belang wat de aansluiting qua draad moet zijn van uw nozzle en heeft u een vlakstraal nozzle nodig of juist een rondstraal nozzle?

Wij als Waterkracht zijnde hebben een handig schema opgesteld voor het kiezen van de juiste nozzle voor uw toepassing. Door te kijken naar de werkdruk (bar) waarmee gewerkt wordt in combinatie met de wateropbrengst (liters per minuut) weten we de doorlaat en het type nozzle welke we moeten kiezen voor uw reinigingsinstallatie.

Dan komt de vraag nog of u een rondstraal nozzle nodig hebt of een vlakstraal nozzle (5 t/m 60 graden) Bekijk hier de Waterkracht nozzletabel. Als dit allemaal bekend is ziet u precies welk artikelnummer het betreft en zit de zoektocht naar de juiste nozzle erop. Wat ook belangrijk is en regelmatig uit het oog wordt verloren is de slijtage van de nozzle. Zodra een nozzle na verloop van tijd wat is uitgesleten krijg je ook te maken met een mindere werking van het reinigingsproces (drukverlaging van de installatie). Het is dus zeer belangrijk dit in de gaten te houden en tijdig de nozzle(s) te vervangen voor het beste reinigingsresultaat.

Bent u opzoek naar de meest geschikte nozzle voor uw reinigingsinstallatie? Neem gerust contact met ons op. Onze adviseurs staan u graag te woord. 
 
Deel dit bericht