Werken bij Waterkracht

Werken bij Waterkracht betekent werken bij een energieke onderneming. In Nederland werken momenteel >50 professionals binnen verschillende onderdelen zoals de werkplaats, kantoor, magazijn en de verkoopondersteunende taken. Momenteel is Waterkracht één van de leidende bedrijven op het gebied van hogedruk-reinigingstechnieken.


De kracht van Waterkracht

Service en technische knowhow, maar ook kwaliteit en advies staan centraal in de Waterkracht aanpak. Daarbij steunen wij op het vakmanschap van onze medewerkers. Vanzelfsprekend zorgen wij voor gerichte aanvullende opleidingen, de beste apparatuur om mee te werken en een 100% ondersteuning, maar uiteindelijk geven jouw inzet en inzicht de doorslag. Past dit bij de manier waarop jij wil werken, bekijk dan hieronder de actuele vacatures van Waterkracht.
 

Solliciteren voor een stage of afstudeeronderzoek?

Solliciteren voor een stage of afstudeeropdracht kan via onze innovatiehub Innovar.  Als één van de eerste in de regio hebben de drie Varsseveldse bedrijven Contour Advanced Systems (CAS), Van Raam en Waterkracht per 1 februari 2012 samen een Innovatiehub opgericht. Door samen te werken is het mogelijk een projectmanager specifiek voor studenten in dienst te nemen, die er dan ook vijf dagen per week voor de studenten is. In de Innovatiehub is er naast je inhoudelijke begeleider ook een projectmanager aanwezig die jou kan begeleiden. Neem contact op met de projectmanager van Innovar voor een sollicitatie.

Afstudeeronderzoek: Het ‘SMART’ maken van Waterkracht machines

Heb jij interesse om stage te lopen bij een toonaangevend bedrijf op het gebied van hogedrukreiniging en reinigingsoplossingen op maat? De opdracht is onderzoek doen naar de manieren om machines van Waterkracht SMART te maken. Als bedrijf willen we toe naar predicitive maintenance met behulp van sensortechniek. Dit willen we gestructureerd aanpakken, hiervoor zijn verschillende stappen nodig. Allereerst zal de focus liggen op het lokaal meten van de machine m.b.v. sensoren en het verzamelen en verwerken van de gemeten data. De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Onderzoeken welke machine het meest geschikt is voor een proefmeting;
  • Analyseren welke data er gemeten moet worden om conclusies t.a.v. onderhoud te kunnen trekken;
  • Het testen van de sensoren en de machine zodat er bruikbare data verzameld wordt;
  • Een analyse van de verzamelde data kan een onderdeel of vervolg van het onderzoek zijn.

Download hier de volledige omschrijving van deze vacature
Solliciteer naar deze vacature
 

Stage of afstuderen: Reinigingsapparaat verwarmingsspiraal

OPDRACHT
In onze producten maken wij gebruik van verwarmingsspiralen. In deze spiralen wordt het water op de juiste temperatuur gebracht voor een optimaal eindresultaat. Deze verwarmingsspiralen bestaan uit een dubbele spiraal gebogen buis met een lengte van maar liefst 30-40 meter. Het probleem dat zich voordoet is het ontstaan van roetaanslag aan de buitenzijde én een kalkafzetting aan de binnenzijde van de spiralen. Dit fenomeen zorgt voor een minder resultaat en moet daarom na een bepaald aantal periode schoongemaakt worden. Tot heden is de reiniging van deze spiralen niet efficiënt genoeg. Het wordt nu met een hogedrukreiniger schoongespoten, waardoor roetdeeltjes door de lucht heen vliegen. Dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Wat vragen wij precies aan jou? Bedenk een (afgesloten) module/reinigingsapparaat, waardoor het personeel op locatie de verwarmingsspiralen op een efficiënte wijze kan reinigen. Het is nodig dat deze beschreven reinigingsfuncties in één apparaat worden ondergebracht die ook nog eens mobiel moet zijn. Hoe komt deze module eruit te zien? Hoe zit het met de werking? Dit laten we helemaal aan jou over! Met de juiste begeleiding kan jij aan deze uitdagende opdracht werken.

Download hier de volledige omschrijving van deze vacature
Solliciteer naar deze vacature
 

Stage of afstuderen: Markt/Product onderzoek

OPDRACHT
Voor onze Aquabar pompsets, dit zijn hogedrukpompen met (vaak) een elektrische aandrijving gemonteerd op een frame die worden gebruikt voor verschillende reinigingstoepassingen in de industrie, zijn wij op zoek naar standaardisatie. Op dit moment worden deze pompsets ontwikkeld en gebouwd op basis van Engineer To Order. Wij willen er echter naar toe om ca. 90% van deze sets te bouwen en leveren op basis van Configure To Order. Om de modules te kunnen ontwikkelen zal eerst geïnventariseerd moeten worden wat in het verleden geleverd is en welke capaciteitsbehoefte de markt op dit moment heeft voor deze sets. Met deze gegevens kunnen onze engineers vervolgens aan de slag om de modules te ontwikkelen. Is product/markt onderzoek echt iets voor jou? Neem dan contact met ons op!

Download hier de volledige omschrijving van deze vacature
Solliciteer naar deze vacature
 

Stage: Onderhoudspakketten samenstellen

OPDRACHT
Voor onze trailers en onkruidbestrijdingsmachines moet er een onderhoudspakket samengesteld worden. Als een Hudson, Colorado, WeedMaster-M, WeedMaster-eM en WeedMaster-L bij Waterkracht wordt aangeboden voor een servicebeurt/regulier onderhoudsbeurt dan worden er standaard bepaalde onderdelen gebruikt (manchetten, keerringen, olie, enz.). Wat precies voor welke machine is, moet uitgezocht worden. Verder is het volgens ons mogelijk om de tijd die het kost om zo’n beurt uit te voeren, te bepalen.
 
Er is al veel informatie aanwezig maar dit moet worden samengevoegd. Om de uren per beurt te bepalen kun je gebruik maken van gegevens uit het verleden. Maar ook het analyseren van beurten die uitgevoerd worden maakt onderdeel uit van de opdracht. Voor onze planning (materialenvoorraad en werkplaatsuren) zou zo’n vast onderhoudspakket een groot voordeel zijn!

Download hier de volledige omschrijving van deze vacature
Solliciteer naar deze vacature
 

Stage: Opzetten EPLAN en invoeren van bestaande E-schema’s

OPDRACHT
Al onze machines hebben een elektroschema. Dit varieert van een kleine, met één of twee drukknoppen tot groot, voorzien van PLC, frequentieregelaar enz. De huidige elektroschema’s voor onze machines worden getekend in het 2D-CAD programma DraftSight. Voor een betere workflow willen wij overstappen naar EPLAN. Dit is voor ons een heel nieuw programma en moet daarom worden ingericht met de Waterkracht standaarden. Naast het maken van nieuwe elektroschema’s zul je ook de bestaande tekeningen omzetten in EPLAN tekeningen. Voel jij je helemaal thuis in dit onderwerp? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Grote kans dat wij elkaar dan zien op onze locatie in Varsseveld.

Download hier de volledige omschrijving van deze vacature
Solliciteer naar deze vacature