Werken bij Waterkracht

Werken bij Waterkracht betekent werken bij een energieke onderneming. In Nederland werken momenteel >50 professionals binnen verschillende onderdelen zoals de werkplaats, kantoor, magazijn en de verkoopondersteunende taken. Momenteel is Waterkracht één van de leidende bedrijven op het gebied van hogedruk-reinigingstechnieken.


De kracht van Waterkracht

Service en technische knowhow, maar ook kwaliteit en advies staan centraal in de Waterkracht aanpak. Daarbij steunen wij op het vakmanschap van onze medewerkers. Vanzelfsprekend zorgen wij voor gerichte aanvullende opleidingen, de beste apparatuur om mee te werken en een 100% ondersteuning, maar uiteindelijk geven jouw inzet en inzicht de doorslag. Past dit bij de manier waarop jij wil werken, bekijk dan hieronder de actuele vacatures van Waterkracht.
 

Solliciteren voor een stage of afstudeeronderzoek?

Solliciteren voor een stage of afstudeeropdracht kan via onze innovatiehub Innovar.  Als één van de eerste in de regio hebben de drie Varsseveldse bedrijven Contour Advanced Systems (CAS), Van Raam en Waterkracht per 1 februari 2012 samen een Innovatiehub opgericht. Door samen te werken is het mogelijk een projectmanager specifiek voor studenten in dienst te nemen, die er dan ook vijf dagen per week voor de studenten is. In de Innovatiehub is er naast je inhoudelijke begeleider ook een projectmanager aanwezig die jou kan begeleiden. Neem contact op met de projectmanager van Innovar voor een sollicitatie.
 

Inkoopmedewerker: (24-28 uur per week)

Als inkoopmedewerker ben je een administratieve duizendpoot. Je organiseert alle zaken rondom het operationele inkoopproces. Je ondersteunt daarbij onder andere het magazijn met reclameren, aftersales met garantie aanvragen en doet facilitaire inkopen.

Wat behoort tot je taken:
 • Reclameren van manco’s, defecten en schades bij leveranciers
 • Controleren van levertijden en inkoopprijzen
 • Opvragen offertes bij leveranciers
 • Leveranciersverklaringen opvragen
 • Retourorders aanmaken en verwerken
 • Garantieaanvragen bij leveranciers aanmelden, monitoren en afhandelen
 • Facilitaire inkopen (kantoorartikelen/toners/hulpmaterialen, kleding en gereedschappen voor werkplaats en magazijn, etc.)
 • Ondersteuning wagenparkbeheer (tankpassen, onderhoud, RDW, etc.)
 • Ondersteuning operationeel inkoper bij afwezigheid
Wat wij vragen:
 • Minimaal MBO 4 werk- en denkniveau
 • Woonachtig in de omgeving van Varsseveld
 • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift
 • Beheersing van de Duitse taal is een pré
 • Je bent nauwkeurig
 • Je hebt een resultaat gerichte en proactieve instelling
 • Je bent snel thuis in software systemen
Wat wij bieden:
Een afwisselende en uitdagende positie binnen een groeiend familiebedrijf met een informeel karakter. Bij deze functie hoort een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden met een marktconform salaris en onder andere 25 verlof- en 12 ADV dagen (bij een fulltime dienstverband) en een uitstekende pensioenregeling. Daarnaast is er een eigen personeelsvereniging met jaarlijkse activiteiten.

Sollicitatie:
Enthousiast om aan de slag te gaan?
Stuur je motivatie en cv uiterlijk 27 maart 2020 naar:
peterrijkenbarg@waterkracht.nl
Wij kijken uit naar je sollicitatie.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Afstudeeronderzoek: PDM bij Waterkracht

Heb jij interesse om stage te lopen bij een toonaangevend bedrijf op het gebied van hogedrukreiniging en reinigingsoplossingen op maat? De opdracht is onderzoek doen naar de geschiktheid van een PDM-pakket (Product Data Management) binnen Waterkracht. De volgende onderdelen komen aan bod:

 • Onderzoeken welke mogelijkheden er voor Waterkracht zijn met een PDM-pakket;
 • Welke PDM-pakketten zijn er en wat zijn de voor- en nadelen van deze pakketten?;
 • Mocht een PDM-pakket waardevol blijken, hoe zou deze dan geïmplementeerd kunnen worden? Hierbij dient rekening gehouden te worden met de koppeling met ERP (Enterprise Resource Planning) en de presentatie van documenten in de werkplaats).

Download hier de volledige omschrijving van deze vacature
Solliciteer naar deze vacature
 

Afstudeeronderzoek: Het ‘SMART’ maken van Waterkracht machines

Heb jij interesse om stage te lopen bij een toonaangevend bedrijf op het gebied van hogedrukreiniging en reinigingsoplossingen op maat? De opdracht is onderzoek doen naar de manieren om machines van Waterkracht SMART te maken. Als bedrijf willen we toe naar predicitive maintenance met behulp van sensortechniek. Dit willen we gestructureerd aanpakken, hiervoor zijn verschillende stappen nodig. Allereerst zal de focus liggen op het lokaal meten van de machine m.b.v. sensoren en het verzamelen en verwerken van de gemeten data. De volgende onderdelen komen aan bod:

 • Onderzoeken welke machine het meest geschikt is voor een proefmeting;
 • Analyseren welke data er gemeten moet worden om conclusies t.a.v. onderhoud te kunnen trekken;
 • Het testen van de sensoren en de machine zodat er bruikbare data verzameld wordt;
 • Een analyse van de verzamelde data kan een onderdeel of vervolg van het onderzoek zijn.

Download hier de volledige omschrijving van deze vacature
Solliciteer naar deze vacature
 

 

(Afstudeer)stage: Product-marktcombinatie

Heb jij interesse om stage te lopen bij een toonaangevend bedrijf op het gebied van hogedrukreiniging en reinigingsoplossingen op maat? Waterkracht is een groothandel maar assembleert ook standaard en klant specifieke machines. Waterkracht wil graag de relevante product markt combinaties (PMC’s) opnieuw in kaart brengen en de daarbij behorende klant/waarde drijvers per PMC identificeren.

Download hier de volledige omschrijving van deze vacature
Solliciteer naar deze vacature


​(Afstudeer)stage: Servicekits

Heb jij interesse om stage te lopen bij een toonaangevend bedrijf op het gebied van hogedrukreiniging en reinigingsoplossingen op maat? Waterkracht is een groothandel maar assembleert ook standaard en klant specifieke machines. Daarnaast verleent Waterkracht ook onderhoud en reparatie aan installaties onder andere bij klanten op locatie. Waterkracht wil graag onderzoeken of door te werken met servicekits (vooraf gedefinieerde storings-/onderhoudsafhankelijke verzameling van onderdelen) de processen verbeterd kunnen worden in de after sales en de kwaliteit van de service bij de klanten verhoogd kan worden.

Download hier de volledige omschrijving van deze vacature
Solliciteer naar deze vacature


Stage: Solidworks

Heb jij interesse om stage te lopen bij een toonaangevend bedrijf op het gebied van hogedrukreiniging en heet water onkruid bestrijding? Waterkracht ontwikkeld en produceert onkruidbestrijdingsmachines. Het bedrijf is opzoek naar een student binnen de engineering. Gedurende de gehele periode werk je aan opdrachten waarbij je ondersteunende werkzaamheden verricht voor de afdeling Engineering. Daarbij werk je met SolidWorks (3D) en DraftSight (2D).

Download hier de volledige omschrijving van deze vacature
Solliciteer naar deze vacature