Europa’s grootste hogedruk tankwasautomaat

Met een door WATERKRACHT geleverde Aquamat® XXL roterende tankwasautomaat, van het fabricaat Hammelmann, is succesvol de vuurvaste binnen mantel van een industriële reactor verwijderd. Met één en dezelfde handeling werd zelfs de daaronder liggende coating weggehaald. Het geplande zandstralen is daardoor komen te vervallen. In plaats van enkele dagen, was met deze werkwijze de klus al binnen een dag gerealiseerd. Als we bedenken dat deze werkzaamheden zich een aantal keren per jaar voor doen, dan spreken de productietechnische en financiële voordelen, voor zowel de opdrachtgever als de industriële reiniger, voor zich, tevredenheid alom.

De Hammelmann XXL 

De Hammelmann XXL roterende tankwasautomaat is in eerste instantie ontwikkeld voor gebruik in de Australische aluminium industrie voor het verwijderen van dikke lagen, zeer hardnekkige, vervuilingen bij een maximale tankdiameter tot 50 meter. De XXL tankwasautomaat is geschikt voor werkdrukken tot 1500 bar en een maximale waterdoorstroming tot 500 liter per minuut.

De praktijk

Om dit te bereiken worden in de praktijk vaak twee stuks 500 tot 750 kW hogedruk installaties op elkaar aangesloten; de werkelijk benodigde werkdruk en wateropbrengst is afhankelijk van de vervuilingsgraad en het gewenste resultaat, daarnaast speelt uiteraard de beschikbare pompcapaciteit een rol.

Terug naar overzicht