Graffiti en andere vervuiling verwijderen met de Kokend Heetwater Techniek

Graffiti, kauwgom, het zijn de sporen van een samenleving die moeilijk uit te wissen zijn. Nog moeilijker wordt het als het gaat om monumenten of andere plaatsen waar niet te rigoureus kan worden ingegrepen. Met de Hot Aqua Blaster van Waterkracht in Varsseveld is er een oplossing gevonden die puur op waterkracht zonder blijvende schade reinigt en graffiti verwijdert.

De gepatenteerde Koken Heetwater Techniek

Het geheim van de Hot Aqua Blaster schuilt in de gepatenteerde Kokend Heetwater Techniek®. Cruciaal is de temperatuur van de waterdruppels die onder druk tegen het vervuilde oppervlakte worden gespoten. Die letterlijk kokende waterdruppels exploderen onder druk op het oppervlakte en lossen het vuil van de ondergrond, waarmee u graffiti kunt verwijderen. De slagkracht van de waterdruppels is te regelen van 45 - 500 bar. Het vernuft schuilt erin dat de druk onafhankelijk van het thermoblock wordt opgebouwd. Op het moment dat het water de spuitnozzle of spuitkop verlaat heeft het water exact de juiste temperatuur en is de druk traploos te regelen, zonder de temperatuur te veranderen. Het is immers de temperatuur van de waterdruppels bij het exploderen op de vervuiling, die voor het reinigende effect zorgt.

De mobiele Hot Aqua Blaster

Technisch directeur Henk Kreeftenberg van Waterkracht B.V. in Varsseveld heeft met de gepatenteerde vinding de focus niet alleen gericht op de schoonmaakbedrijven en gemeenten met veel overlast van graffiti. “Daarvoor hebben we een mobiele Hot Aqua Blaster ontwikkeld, die als een aanhanger achter iedere auto op locatie toe te passen is.” Maar ook op gebied van Industrial management, bijvoorbeeld voor het onderhoud van grotere en kleinere installaties en pijpleidingen voorziet de Hot Aqua Blaster in een grote vraag, juist doordat er volstrekt chemicaliënvrij gewerkt wordt.

In de praktijk

Roy Reinigt is een van de gebruikers van de Hot Aqua Blaster. Tevreden geluiden. “Het systeem past in ons duurzaamheidprogramma. Er komen geen chemicaliën aan te pas en het werkt meer dan uitstekend, zonder de oppervlakte te beschadigen. Al onze werknemers die met de mobiele apparatuur op pad gaan hebben bij Waterkracht een trainingsprogramma gehad en werken er graag mee. Het is daarnaast ook een besparing in tijd en menskracht. En, wat zeker zo belangrijk is, onze opdrachtgevers zijn ook zeer tevreden met de resultaten.“

De specificaties

De mobiele Hot Aqua Blaster beschikt over een hogedrukinstallatie aangedreven door een dieselmotor, die een werkdruk levert van 45 - 500 bar. Bij een waterverbruik van 4 – 16 liter per minuut. Het water kan eventueel ook hergebruikt worden. De constante watertemperatuur aan de nozzle is 100 graden. De unit is geluidsarm, maximaal 69 dB(A). Het apparaat is dé oplossing voor graffiti verwijdering en andere vervuiling weghalen op een milieuvriendelijke manier.

Terug naar overzicht