Vind de juiste hogedrukreiniger voor uw reinigingsprobleem

Hebt u een reinigingsprobleem of -vraagstuk? Of is uw reinigingsinstallatie aan vervanging toe? Wij helpen u bij het samenstellen van een reinigingsoplossing op maat. U voorziet ons van informatie en geeft ons inzicht in uw huidige situatie. En wij zorgen voor de reinigingstechniek die de oplossing is van uw probleem of het antwoord is op uw vraagstuk. Bij de behandeling van uw probleem / vraagstuk worden onder andere de volgende vragen gesteld:
  • Wat is de vervuiling?
  • Welk resultaat wordt verwacht?
  • Welke methode moet toegepast worden?
  • Welke hulpmiddelen moeten ingezet worden?

Reinigingsoplossing op maat

Bij het samenstellen van de juiste reinigingsoplossingen wordt naast de gewenste reinigingstechniek(reinigingsapparatuur) ook gekeken naar bijbehorende accessoires en onderhoudsmogelijkheden. Hierbij wordt wederom rekening gehouden met uw toepassingsgebied en de werknemers die er mee moeten gaan werken. Onze oplossing wordt op maat aangeleverd en op verzoek geïnstalleerd door onze monteurs.
 

Verantwoorde reiniging

De grote mate van professionalisering in de reinigingsbranche heeft ervoor gezorgd dat aan de kwaliteit van de reiniging steeds hogere eisen worden gesteld. Uiteraard zal in deze ontwikkeling de kwaliteit, betrouwbaarheid en service aan de reinigingsinstallatie steeds als vanzelfsprekend moeten zijn. Om verantwoorde reiniging toe te passen dienen vooraf factoren tegen elkaar afgewogen te worden.
 

Algemene regel

Bij grove vervuilingen (=grote hoeveelheden) is er behoefte aan relatief ‘veel’ water voor het vuiltransport, terwijl de werkdruk minder van belang is. Bij hardnekkige vervuilingen (=kleinere hoeveelheden) is er behoefte aan ‘veel’ druk, terwijl in dit geval de wateropbrengst van minder belang is. In veel gevallen kan men voor hogedrukreiniging stellen dat de wateropbrengst in liters per minuut ca. 10% van de werkdruk dient te zijn.
 

Reinigingskracht

De reinigingskracht (mechanische arbeid) van een hogedrukreiniger is opgebouwd uit de werkdruk en wateropbrengst. Samen met het pomprendement bepalen ze het gevraagde aandrijfvermogen. De reinigingskracht komt overeen met de terugslag en mag, volgens de S.I.R. richtlijnen, voor handbediende HD-pistolen niet groter zijn dan 25 kg. Bij gebruik in gesloten ruimtes is maximaal 15 kg toegestaan.
 

Werk met een “fingertip” hogedrukpistool

Verder is het belangrijk dat de reinigingsinstallatie is uitgevoerd met een ‘fingertip’ hogedrukpistool. Het bedienen van een fingertip pistool vergt aanzienlijk minder kracht dan een standaard hogedrukpistool. Hierdoor is er minder belasting van de hand en de onderarm. Dit is vooral belangrijk wanneer er langere tijden achtereen gewerkt moet worden met de reinigingsinstallatie.
 

Kies de juiste spuitlans

Werken met een rechte spuitlans kost minder kracht dan werken met een gebogen spuitlans. Wat dat betreft heeft de rechte spuitlans dus de voorkeur. Soms is het echter voor een bepaalde werksituatie handiger om een gebogen spuitlans te gebruiken, als er bijvoorbeeld in lastige hoeken gereinigd moet worden.
 

Kies de juiste spuitnozzle

De keuze van de juiste spuitnozzle is niet alleen belangrijk voor het schoonmaakeffect, maar ook heel belangrijk voor het geluids- en trillingsniveau. Bij het gebruik van een roterende nozzle (vuilfrees) worden al snel gezondheidskundige waarden voor trillingen overschreden. Bovendien bestaat er een grotere kans op beschadiging van het te reinigen object. Gebruik van een vuilfrees levert daarnaast ook nog eens meer geluid dan gebruik van een rondstraal- of vlakstraalnozzle. Gebruik daarom een vuilfrees alleen als dit echt nodig is. Vaak is met een wat hogere capaciteit hogedrukreiniger hetzelfde effect te bereiken.
 

Kies de juiste hogedrukreiniger

Een juiste keuze van werkdruk en wateropbrengst kan zeer bepalend zijn om het gewenste eindresultaat te bereiken. Waterkracht is graag bereid samen met u deze keuze te bepalen. Neem hiervoor geheel vrijblijvend contact met ons op.